Älgsafari

På Habo Camping & Stugby organiserar vi varje sommar en älgsafari. På tisdag och torsdags kvällar samlas vi vid receptionen för att sen åka med buss till Tumbäcks Gård norr om Habo.

Upplev den Svenska naturen så nära som möjligt.

När vi kommer fram till gården byter vi från buss till en stor en öppen släpvagn. Bonden tar oss med sin traktor in i skogen och där letar vi efter Skogens Kung. Vi letar alltså efter vilda älgar. Vi kan därför inte ge er någon garanti men som tur är ser vi nästan alltid älgar eller annat vilt.

Till skillnad från ren har älgar ingen ägare. Tumbäcks Gård är en stor gård med ca 500ha mark som sträcker sig mellan Hökensås – Gustav Adolf och ner till Vättern.

Vad är det mer du ska veta?

Turen tar ungefär 1 till 1,5 timme, lite beroende på hur snabbt vi ser älgar. Annat vilt vi ser är rådjur, ugglor, räv, hare eller även vildsvin. Medan solen går ner kommer du även ha en bra vy över Vättern, Visingsö och hela Västra Vätternbranten.
Älgsafari är för hela familjen och är handikapp anpassad. Fotografering är tillåten.

I turen ingår transport med buss fram och tillbaka till gården. En safari blir av när det är minst 15 deltagare. Vi har plats för max. 60 personer.
Kläder efter väder. Vi åker alltid oavsett väder med undantag för åska.

Betalning sker på plats i receptionen innan avgång. Betala gärna med kort eller kontant.

Grupper med minst 20 vuxna kan boka en separat safari. Ta gärna kontakt med oss, minst 3 dagar innan, så kommer vi överens om dag och tid. Vi kan även hämta gruppen med buss.
Pris efter offert.

När: tisdag eller torsdag kväll, mellan 18 juni – 20 augusti
Till: vuxna, barnfamiljer och grupper. Handikappanpassad. Hundar tillåtna efter överenskommelse.
Tid: start är mellan 19:15 – 20:15 (du får exakt starttid vid bokning)
Pris: 300kr vuxna/750kr familj (2v+2b)
Övrigt: kläder efter väder
Boka: via mail: info@habocamping.se

Skrea camping Älgsafari
Kreera web&design Logo