Vandring och Cykling

Vandra & Cykla i Habo, Hökensås och runt Vättern.

På Habo Camping & Stugby har du ett bra utgångsläge att ta dig runt på cykel eller till vandring.

 

Vandra

Här finns en kort beskrivning från några populära vandringar i närheten av campingen. Vi kan rekommendera ännu mer vandringsleder men då är det bra att du tar kontakt med oss via mail eller frågar i receptionen när du är på plats.

För en kortare utflykt finns det runtomkring campingen och nere vid Vättern många små vandringsstigar i skogen och vid Vättern. Inte alla är markerade men de är inte svårt att hitta. I receptionen kan du få en karta över omgivningen och kan vi förklara var och hur du kan gå bäst.
De här stigarna är barnvänligt och är lätt tillgängligt.

Från campingen kan du även lätt komma ut på bra markerade motionsspår. Du kan gå upp till Ebbarp från campingen och kommer ut på 10,5 eller 14 km vandring som utgår från Gränsenstugan.
Alternativ är att du ta bilen och går till starten från olika vandringar. Vid Gränsentugan i Habo startar flera vandringar med olika längd, allt från 3 till 14 km.
I Fagerhult finns också starten till 3 olika motionsspår mellan 3 till 15 km. Här finns även startpunkt till Västra Vätterleden etapp 7 och 8. Västra Vätterleden är total 187 km fördelad över 8 etapp.

Till söder om campingen finns Bankerydsleden. Den här vandringen är 24,5 km lång och är bra skyltad. Ut med vandringen finns även vindskydd med grillplats där du kan ta en fika eller lunch eller sover över under natten.

 

Hökensås

Hökensås är 55km2 stort naturreservat där det finns många kilometer asfalterade och grusvägar. Här kan du ha en utflykt på cykel och erbjuder dig allt där den Svenska naturen är känd för. Skogen domineras av tallskog och många stora och små sjöar.


Cykla

Vill du cykla på en vanlig cykel, på en MTB eller en racer? Från campingen har du ett bra utgångsläge till vilken form av cykling som helst. Här nere finns en kort beskrivning av några exempel. Vill du ha mer information? Skriv gärna en mail med dina önskemål eller kom in till receptionen när du är på plats.

Att cykla runt och vid Vättern är utmaning, både för den erfaren tränade cyklist men inte minst för dig som inte cyklar så mycket. Vättern ligger lägst och allt runtomkring ligger högre, som högst 300 möh.

Förbi campingen passerar en bilfri cykelväg som tar dig norrut till Habo (5km) eller söderut till Jönköping (12km).
Västerut har vi en vacker cykeltur där du åker till Habo Kyrka. Kyrkan är väldigt unikt och är alltid öppet för allmänheten. Under sommaren kan du även njuta av en fika i Sockenstugan. Tillbaka kan du välja att åka via Habo eller du åker via Fiskebäck tillbaka till campingen. Oavsett vilken väg du tar, du kommer att en otroligt vacker vy över Vättern och Visingsö!

Skrea camping Vandring och Cykling
Kreera web&design Logo